Larus minutus, Gaviota enana, Little Gull, Dvärgmås

 
Dvärgmåsen är vår minsta mås. Skiljer sig från skrattmåsen bl a på svart huvud, inte brunt, helmörk vingundersida och en rund vingspets. Vibbybanken, Boden 2009-05-11.
 
 
Dvärgmåsen har i Sverige sitt huvudutbredningsområde i landskapet Norrbotten. Arten har ett mycket arttypiskt läte, ett gnälligt och valpigt "kjä-ki-kjä-ki".
 
Aves, Birds, Fåglar
 
Copyright © Rolf G Gustafsson 2009. All rights reserved.